Продукти, які ми неправильно миємо, навіть не здогадуючись про це

Головна / unsorted / Продукти, які ми неправильно миємо, навіть не здогадуючись про це

Багато людей звикли мити продукти під водою, часто просто їх обполіскуючи. Але іноді таких дій може бути недостатньо, щоб позбавити їх від бруду, пилу та мікробів. У нашій статті ми розповімо про те, які продукти часто миються невірно і як правильно зробити їх чистими, придатними до вживання.

Зелень

На ній знаходяться паразити під назвою нематоді, які здатні нашкодити шлунку та кишечнику. Також паразитичні організми здатні стати причиною шкірних висипань, призвести до дискомфорту, неприємних відчуттів у м’язах. Найчастіше паразити ховаються між зеленим листям, тому перед вживанням петрушки, кропу та інших трав необхідно їх замочити у воді на 15 хвилин. Для ефективності зробіть це 2 рази.

Капуста

Вона буває різних сортів, але незалежно від цього, її необхідно ретельно промивати під водою. Цвітну капусту обов’язково розбирати на суцвіття та окремо обполіскувати кожне, це відноситься і до броколі.

Гострий перець

Перше, що необхідно зробити перед тим, як вимити рослину, надіти перчатки. Вся річ у тому, що при митті перець виділяє речовину алкалоїд капсаїцин, якому характерна пекучість. При попаданні на шкіру можна отримати опік. Тому, щоб убезпечити собі, використовуйте перчатки і мийте перець акуратно, не розбризкуючи воду у різні боки.

Бульбові овочі

Вони миються під звичайною проточною водою. Хоча і тут є застереження. Коренеплоди попередньо потрібно очистити від землі і покласти в теплу воду на 10 хвилин, щоб позбутися від кишкової палички, яка може знаходитися на шкірці. Після відмочування потріть по овочах чистою губкою або щіткою, а тільки потім прополощіть під водою і використовуйте в їжу.

Банані

Невірне переконання, що банан не потрібно мити, адже його шкірка просто очищується. Але на ній живуть паразити, здатні потрапити на плід. Тому, обов’язково бананову шкірку ретельно мийте з милом.

Яблука

Місцеві сезонні фрукти заведено вважати чистими, але якщо хочеться покуштувати яблука поза звичайним періодом їх дозрівання, то обов’язково і ретельно миють. Головне, зробити це правильно. Покладіть фрукти на 15 хвилин|мінути| у воду, в яку потрібно додати|добавляти| трохи соди. Через деяку годину добре протріть їх під водою і тоді вони готові до вживання.

Що може бути простішим, ніж помити овочі та фрукти. Головне, виконувати всі наші рекомендації, щоб насолоджуватися чудовим смаком.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!