Цибуля, чеснок, лук-порей, лук-шалот, шніт-цибуля, лук-перо – всі вони мають протиракові, протизапальні та антиоксидантні властивості. Збільшення вживання сімейства лукових пов’язане зі зниженням ризику раку всіх типових локалізацій, інформує sutura.org.ua

Як і хрестоцвіті, лук та її сім’я містить сіркоорганічні сполуки, які вивільняються при подрібненні та пережовуванні. Під час цієї реакції утворюються сульфіди, які:

  • Знешкоджують канцерогени
  • Зменшують зростання ракових клітин
  • Блокують інфекції
  • Захищають від остеоартриту

Дослідження, проведене французькими експертами зі здорового харчування, показало, що люди, які їдять багато цибулі, хворіють на рак у 2 рази рідше, ніж ті, хто лук не любить.