Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Продукти, які потрібно їсти жінкам після 50 років, щоб рідше хворіти
Відомо, що жінки живуть довше за чоловіків, але при цьому і хворіють частіше. Згідно з новим дослідженням вчених Університету Джорджії (США), вікові захворювання жінок можна відтягнути завдяки вживанню яскравих овочів та фруктів, таких, як, капуста, шпинат, арбуз, болгарський перець, помідори, апельсини та морква, інформує sutura.org.ua
Річ у тім, що рослинні пігменти, що містяться у фруктах і овочах, особливо важливі для здоров’я очей і мозку. Наприклад, дві третини випадків дегенерації жовтої плями і деменції у світі припадає на жінок.
“На жінок припадає майже 80% усіх аутоімунних захворювань, що зустрічаються. Через цю вразливість жінки потребують додаткової профілактичної допомоги”, — Біллі Хаммонд, професор Франклінського коледжу мистецтв і наук Університету Джорджії
Одна з біологічних причин цієї вразливості пов’язана з тим, що жіночий організм, на відміну від чоловічого, має тенденцію до накопичення вітамінів і мінералів. Але основний запас корисних речовин концентрується у жирових відкладеннях, це пов’язано з функцією дітонародження.
Через такий нерівномірний розподіл таких життєво важливих органів, як мозок і очі, дістається менше корисних речовин, що піддає жінок більшому ризику дегенеративних проблем. Заповнити дефіцит можна споживанням природних пігментів — каротиноїдів, якими багаті яскраві овочі та фрукти, при цьому жінкам потрібно з’їдати їх чим більше, тим краще.
“Мужчини і жінки споживають приблизно однакову кількість цих каротиноїдів, але потреби жінок набагато вищі”, – вважає Біллі Хаммонд.
В цілому, каротиноїди можна вживати з їжею у вигляді БАДів, проте лікарі рекомендують отримувати ці речовини в продуктах, тому вони легше засвоюються.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!