Продукти, які потрібно вживати осенью, щоб не захворіти
Харчування має бути збалансованим у будь-яку годину року. Напередодні сезону застуд та розгулу інфекцій важливо підбирати продукти, які дозволяти не захворіти. Восени приділіть увагу їжу, про яку йдеться в даному матеріалі.
Чай
Напій повний флавоноїдів та інших корисних речовин, які сприяють зміцненню імунітету. Крім того, в чаї дуже багато антиоксидантів, що теж цілюче позначається на самопочутті. Користь зеленого чаю полягає в тому, що він покращує обмін речовин і може знизити рівень цукру в крові. Чорний чай допомагає підбадьоритися, бо в ньому є кофеїн. А ромашковий та трав’яний — заспокоїти.
М’ясо та риба
У раціоні людини, яка не хоче захворіти, обов’язково має бути присутній білок. Його основним джерелом є м’ясо. Краще віддавати перевагу нежирним сортам продукту, наприклад, індичці, курці без шкіри, яловичині. Непогано буде включити в раціон і рибу як найважливіший джерело не тільки білка, але і жирних кислот. Також у ній багато витаминів і мінералів, які дозволять захиститися від ризику захворіти.
Яблука
В одному яблуці ціла пригоршка корисних вітамінів та мікроелементів. Особливо корисний у їх складі пектин, який знижує рівень «поганого» холестерину. Люди, які з’їдають по два яблука на день, можуть знизити холестерин на 16%. Крім того, вони запобігають раку легенів, товстої кишки, печінки та молочної залози, дозволяють покращити травлення та допомагають схуднути.
Оливкова олія
Це дуже корисний препарат, який теж дозволити не захворіти. Зазвичай його застосовують при приготуванні їжі. А вся його користь укладена у складі: мононенасичені жири, витамин Е та антиоксиданти здатні створити справжні дива з організмом людини.
Горіхи та насіння
Дуже правильні продукти, які треба їсти не тільки осенью, а й цілий рік. У них маса плюсів, починаючи від великої кількості жирних омега-3 кислот, закінчуючи білком. Ті, хто їсть орехи, мають менші ризики захворіти, у тому числі серцево-судинними недугами. Вони відмінно впливають на рівень холестерину, захищають стінки артерій від пошкоджень, роблять кістки міцнішими, допомагають скинути зайві кілограми.
Бобові продукти
Фасоль, боби, горох, чечевиця — ці та інші бобові продукти обов’язково повинні бути в раціоні людини осенью. Вони багаті фолієвою кислотою, кальцієм, залізом, калієм, цинком, антиоксидантами, складними вуглеводами та білками. Усі ці компоненти потрібні для підтримки здоров’я.
Ягоди
Ягоди – це відмінний джерело вітамінів і клітковини. До того ж у них багато антиоксидантів, що робить їх ідеальним засобом захисту від різних хвороб. У продукті є антиоксидант антоціанін, який збільшує силу витамину С і блокує пошкодження, викликані онкологією.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!