Насіння льону або насіння Чиа

Льон – унікальне насіння, з нього з легкістю можна отримати повноцінні жири Омега-3. Продукт потрібно замочити, перемолоти та з’їсти протягом 30 хвилин, у такій послідовності корисний жир точно потрапити до тебе в організм. Готуй лляний йогурт, кашу, додай його в смузі. Насіння Чиа менш доступні, але також незамінні. Крім Омега-3 у них багато рослинного білку та кальцію. Ситний Чіа-пудинг – гарний варіант завтраку, інформує sutura.org.ua

Конопляний протеїн

Несподіваний продукт, але його перевага сховалася у пристойній концентрації рослинного білку. З приходом холодів і з поверненням у спортзал, конопляний протеїн просто незамінний. Додай його в каші, рідкі сніданки та коктейлі. Продукт особливо актуальний для всіх, хто скоротив або повністю відмовився від вживання тваринного білку.

Мігдаль

Осінь у багатьох асоціюється з поганим настроєм, депресивним станом та зниженням мозкової активності. Додай у щоденне меню невелику горсть горіхів. В першу чергу, зверни увагу на миндаль, він допомагає організму протистояти стресам і змушує мозкові звивини працювати жвавіше.

Кокосове масло

Осенью у твоєму раціоні має бути досить корисних жирів. Крім насіння льону та горіхів можна додати кокосову олію. Обов’язково вибирай натуральний продукт, у ньому не повинно бути жодних ароматизаторів та консервантів. Додавай кокосову олію у випічку замість вершкового масла чи маргарину. Заправляй нею салати. Але пам’ятай, що будь-якого, навіть корисного продукту має бути в міру.

Зелена гречка

Зелена або біла гречка повинна бути в меню незалежно від пори року. Якщо влітку ти з нею ще не встигла потоваришувати, осінь-ідеальний час для початку відносин. Крім того, що в рослині багато білка, заліза, кальцію, воно ще працює захисником для нашого організму, перешкоджає виникненню запальних процесів. При цьому відмовлятися від коричневої гречки необов’язково, достатньо розподілити їх по різних днях та прийомах їжі.

Гарбузове насіння

Гарбуз – звичний овоч в осінній час року. Сам плід ми активно використовуємо для приготування гарбузової каші, просто запікаємо, готуємо гарячий крем-суп. Але крім м’якоті в гарбузі є ще й насіння. Вони унікальні за своїм наповненням, витаминами групи В, фосфором, калієм і жирами. Всього 100 г насіння гарбуза здатні заповнити добову потребу замінних і незамінних амінокислот. Сире насіння відмінний антипаразитарний засіб.

Авокадо

Авокадо впливає на організм комплексно. Фрукт, за смаком нагадує овоч, відправляє свої корисні властивості у різні точки нашого тіла: знижується ризик виникнення сердечно-судинних захворювань, покращується робота мозку, та й шкіра отримує пристойну дозу жиру. У період осінньої нудьги таке підживлення дуже необхідне.

Кокосова мука

З олією кокосу ми вже познайомилися, на додаток до неї можна використовувати кокосову муку. Перше, що ти почуєш відкриваючи мішечок з цим продуктом – неймовірний аромат. Пам’ятай, що в такій борошні немає глютену і того шкоди, який є в пшеничній рафінованій борошні.