Винні в цьому ми самі зі своїм абсолютно неправильним і нездоровим способом життя – малорухливість і відверта обжерливість негативно впливають на наше здоров’я. Щоб цього уникнути, потрібно в обов’язковому порядку переглянути своє ставлення до харчування та поміняти підхід до свого повсякденного раціону.

Але є такі продукти, які навіть допоможуть очистити кров’яні судини та знизити рівень холестерину в крові – вони такі собі природні «йоржики», які здатні удаляти холестеринові бляшки з кров’яних судин.

Відмінними засобами є лук і чеснок. Так, чеснок чудово покращує стан судин. А лук медведя чи черемша — незамінні помічники у боротьбі із лишнім холестерином. Потрібно листя цибулі ведмежої настояти на горілці у пропорції 1:5 і потім приймати такий еліксир по 40 крапель на день протягом 3-6 місяців. В даному випадку починають працювати ефірні олії, які містяться в лукі.

Також чудово допомагає очистити сосуди настурції (капуцин). Відомо, що листя і квіти настурції можна використовувати як у вигляді настоянки, так і додавати в їжу.

А тепер згадаємо досвід французів та італійців, які в системі вживають багато жирної їжі та запивають її сухим червоним вином. Статистика стверджує, що ці нації у 10 разів рідше страждають від інфаркту, ніж народи, які вживають інші спиртні напої. А пояснення просте – саме у червоному вині, особливо приготованому з гілочками, що містяться поліфенолі – дивовижні речовини, які успішно борються зі шкідливим холестерином. Можна замінити вино соком із темних сортів винограду, але ефект буде слабкішим.

Ще одним корисним засобом для чищення судин є зелений чай. Чудово знижують рівень холестерину і такі прянощі, як імбир і куркума – їх варто додавати до страв частіше.

Найбільш ефективним визнано «мігдальне молочко», яке готується складно. Але ефект того вартий.

Потрібно взяти 100 г ядер миндальних горіхів, залити крутим кип’ятком, щоб усі ядра були покриті, і дати постояти 10 хвилин. Після цього видаляємо з горіхів шкірки і подрібнюємо у ступці дерев’яним штовхачем. Поступово потрібно вливати 2-3 столові ложки кип’яченої води, доки не вийде тістоподібна маса. Після цього отриману масу потрібно залити 2-3 склянками кип’яченої води, розмішати та віджати. В результаті вийде рідина молочного кольору, в яку потрібно додати за смаком цукор. Приймати це зілля треба 3 рази на день по 1/2 склянки.