Це можуть бути свіжі огірки, що на 97 % складаються з води, червоний виноградний сік, журавлинний чай. Що стосується складових продуктів, то в них має бути присутнім у великих кількостях йод. Можна рекомендувати морепродукти, зокрема морську капусту. Вона зменшує в’язкість крові і водночас збільшує тонус кров’яних сосудів. У морепродуктах та морській рибі міститься і таурин, нормалізує кров’яний тиск. Бажано також ввести в раціон волоські горіхи та миндаль. Вживання часнику та динь, грейпфрута та болгарського перцю червоного кольору, помідорів допоможе зменшити згортання крові. Також чудово розріджує її червоне сухе вино. Бокал вина на день для тих, хто може собі це дозволити, – ще один спосіб вирішення проблеми, передає sutura.org.ua

Імбир. Корінь імбиру містить природні антиоксиданти та ліпіди. Для прийому можна приготувати чай з 1-2 ч. л. натертого імбиру, який настоюється в 1 л кипятка. Ця кількість є добової дозою. Не варто перевищувати її у зв’язку з високою активністю імбиру, який протипоказаний при прийомі більшості серцевих і розріджують кров препаратів, при тяжких ураженнях печінки та почок, наявності джерел кровотечі, при підвищенні температури, а також у спекотну погоду.

Журавліна. Чудово знижує в’язкість крові. Можна вживати цільні плоди, а можна включати їх до складу соків, морсів, настоїв. Допустимо приготування чаїв та компотів, що містять тільки журавлину, а можна поєднувати її з іншими компонентами. Єдині протипоказання для прийому: гастрит і виразкова хвороба шлунка при підвищеній кислотності.

Часник. Відноситися до продуктів, що ефективно розріджують дах. Застосовується в сирому вигляді та в якості приправи до харчових продуктів. Вживання одного зубка часнику на день надає дуже хороший антизсідальний ефект. Протипоказанням для вживання можуть стати гастрит, геморой, серцева патологія, вагітність та годування груддю.

Лимон. Один з небагатьох продуктів, застосування якого немає протипоказань. При цьому активними є м’якоть, так і шкірка. Токсичними властивостями володіють лише кісточки. Приймати лимон можна в будь-якому вигляді – з додаванням меду, чаю чи звичайної води.