Для підтримки свого здоров’я слід піклуватися про себе в різних напрямках. Організація свого харчування допомагає відновити обмінні процеси в організмі, що призводить до покращення загального самопочуття, а також до скидання лишньої ваги. В обмінних процесах ключову роль відіграє вода. А це означає, що людині потрібно вміти не лише правильно харчуватися, а й правильно пити, передає sutura.org.ua

Мало хто звертає увагу на те, що нашому організму потрібна саме чиста вода. Завдяки їй з організму виводяться шлаки та токсині. Вона бере участь у всіх обмінних процесах організму. Нестача чистої води у раціоні призводить до того, що організм починає накопичувати її. В результаті людина починає набрякати. Набряклість виявляється як відчуття тяжкості в тілі, опухле обличчя та руки. Але крім видимих ​​ознак, набряклість може сприяти виникненню різноманітних захворювань. Крім того, скинути вес стає в рази складніше.

Для того, щоб упоратися з набряком, існує низка досить простих рекомендацій. Насамперед, потрібно пити чисту воду по 1.5-2 л щодня, невеликими порціями. Це допоможе відновити водно-сольовий баланс у тілі людини і виведе накопичену воду з організму. Зверніть увагу, що вода повинна бути простою, негазованою. Адже вода, яка міститься в соках і різного роду напитках, менш ефективно справляється з виведенням токсинів з організму. Крім того, кофе та алкоголь, затримують воду в організмі, що призводить до ще більшої набряклості.

Існує багато продуктів, які здатні виводити лишню воду з організму. Якщо ви страждаєте набряками, вам варто додати до рациону наступні продукти харчування.

Петрушка

Це дивовижне рослина сімейства зонтичних знайшла своє застосування у кухні багатьох країн. Петрушка надає особливий смак салатам і стравам з картопля, але крім цього, вона приносить велику користь людському організму. Насамперед, вона володіє сильним сечогінним ефектом за рахунок у ній калію. Також петрушка допомагає нормалізувати обмін речовин, що прискорює процес схуднення. Низькокалорійний продукт, що містить у собі незамінні амінокислоти, витамини А, Е, РР, В1, В2, допомагає нормалізувати тиск і рівень гемоглобіну в крові. На день достатньо 30-50 г свіжої петрушки, щоб заповнити норму суті витаминів А і С і мікроелементів. Також за рахунок у ній клітковини петрушка вносити свій внесок у виведення токсинів з організму і надає м’яку дію на стінки кишечника. Варто звернути увагу на те, що петрушку протипоказано вживати тим людям, які страждають на запальні процеси в почках.

Відвар з петрушки

Для швидкого та ефективного зняття набряклості можна застосовувати відвар з петрушки. Відвар готується наступним чином: склянку подрібненої петрушки та її коренів заливають крутим кип’ятком, 500 мл. Залишають суміш настоювати до охолодження, потім проціджують. Відвар приймають три рази на день за півгодини до їди в кількості 4 столових ложки. Курс лікування відваром становить 10 днів, після чого слід зробити перерву на два дні і за потреби повторити курс прийому. Крім того, що відвар має сильний сечогінний ефект, він також полегшує менструальні болі, допомагає при простатиті, нормалізує рівень цукру в крові.

Суп з кореня петрушки

Дуже корисний відварений корінь петрушки. Крім того, він володіє пікантним смаком та ароматом. Корінь петрушки чудово поєднується з картоплею, м’ясними та рибними продуктами. Його можна додавати в рагу та салати. Але особливо гарний корінь петрушки у складі різних супів. Спробуйте приготувати корисний супчик у домашніх умовах. Для цього вам буде потрібно:

• 3 луки

• 2 зубчики чесноку

• 750 р картопля

• 1 корінь петрушки

• 1 стручок червоного сладкого перцю

• 2 стіл. ложки рослинної олії

• 2 стіл. ложки соєвого соусу

• перець

• 1 л овочевого бульйону

• 1 пучок петрушки

Ріпчастий лук, чеснок, картопля і корінь петрушки очистити і вимити. Сладкий перець вимити і видалити насіння. 2 картопляні відкласти, решту нарізати разом із перцем, луком, коренем петрушки і чесником. Розігріти олію. У ньому обжарити нарізані лук, чеснок, перець, картопля та корінь петрушки. Приправити соєвим соусом і меленим чорним перцем. Влити бульйон. Тушувати 30 хв. Відкладений картофель натерти на крупній тертці і за 10 хв до закінчення тушкування покласти в бульйон. Приправити спеціями за смаком. Петрушку вимити, обтрусити від крапель і дрібно порубати. Суп перелити в супницю і подати на стіл, посипавши петрушкою.

Якщо ви часто набрякає, вам слід врахувати зазначену вище інформацію та замінити шкідливу їжу на більш корисні продукти, з урахуванням власних смакових переваг. І тоді гарне самопочуття та прекрасний зовнішній вигляд вам забезпечені!