В результаті нового великого дослідження вчені прийшли до висновку, що найбільш шкідливими продуктами, які підвищують ризик ранньої смертності, є оброблені вуглеводи, передає sutura.org.ua Про це пишуть ЗМІ із посиланням на публікацію журналу The Lancet.

У ході свого нового проекту американські вчені проаналізували зв’язок між харчуванням та смертністю у 18 країнах світу. І дійшли однозначного висновку: до ранньої смерті призводить надмірна кількість вуглеводів. Причому йдеться про оброблені види вуглеводів, – саме вони і є “справжніми вбивцями”.

Зокрема, було встановлено: раціон, що містить занадто багато вуглеводів (77%), підвищує ризик передчасної смерті на понад четверту.

А ось що стосується жирів, то тут вчених чекав на сюрприз. Виявилося, що активне вживання жирів не підвищує, а знижує ймовірність передчасної смерті.

Автори проекту впевнені, що отримані ними відомості здатні перевернути існуючі уявлення про правильне харчування!