При тяжкості в шлунку допоможе зелений чай.

За словами лікаря-гастроентеролог вищої категорії Л.В.Ямроз, зловживання жирною їжею, алкоголем, екзотичними стравами призводять до загострення хронічних захворювань органів травлення (виразка шлунка та 12-палої кишки, хронічний холецистит та хронічний панкреатит).

При відчутті тяжкості в шлунку після переїдання в якості «першої допомоги» лікар рекомендує прийняти ферментні препарати, що полегшують процес перетравлення їжі. Допоможе і зелений чай із лимоном, гіркі трав’яні препарати або відвар шиповника. Ті, що потерпають від похмілля лікар-гастроентеролог радить пити більше рідини.

Якщо хворобливий стан не проходитиме більше 2-3 днів, потрібно звернутися за допомогою до лікаря. Неприємні симптоми можуть свідчити про серйозні порушення у роботі шлунково-кишкового тракту, – зазначила гастроентеролог.