Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Прості продукти виявилися здатні захистити мозок від хвороб
Окислювальний стрес – одна з основних причин вікового зниження когнітивних функцій та деменції. Ранні ознаки дегенеративного захворювання включають проблеми із запам’ятовуванням, концентрацією уваги або прийняттям рішень, що впливають на повсякденну життя. Зміни в мозку можуть початися за десятиліття до того, як з’являтимуться перші ознаки стану. Проте дослідники виявили, що вживання в їжу продуктів, багатих на антиоксиданти (флавоноїди) може значно знизити ризик захворювання.
“З’являється все більше доказів того, що флавоноїди є потужним двигуном, коли справа стосується запобігання вікового зниження розумових здібностей. Наші результати вражають, тому що вони показують, що внесення простих змін до свого раціону може допомогти уникнути когнітивних розладів”, – розповів доктор Уолтер Віллетт із Гарвардського університету.
Нове дослідження тривало 20 років за участю 80 тис. людей середнього віку, показало, що ті, хто дотримувався дієти, багатої флавоноїдами, мали менше шансів зіткнутися з деменцією. Зокрема, було виявлено, що у таких учасників ризик розвитку когнітивних розладів був на 20% нижчим, ніж у інших.
Вчені також взяли до уваги споживання учасниками інших питних речовин, у тому числі вітамінів та жирних кислот омега-3, а також недієтичні фактори, включаючи фізичну активність, індекс маси тіла, куріння та споживання алкоголю. Результати показали, що флавоноїди, що містяться у жовтих та помаранчевих фруктах та овощах, були пов’язані з 38-відсотковим зниженням ризику деменції, а антоціані, якими багата чорниця, ожина та вишня, зменшують його на 24%.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!