Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Прості та корисні добавки до ранкової каші перерахували фахівці
Каші є популярним завтраком у багатьох країнах світу, включаючи Україну. Вівсянка, гречка, перлівка – вибір досить великий. Усі каші володіють різними питательними речовинами, корисними для здоров’я. Однак без добавок каші швидко набридають. Ранкову страву можна зробити ще більш корисною, доповнивши її певними продуктами, вважають вчені.
Йдеться про продукти, багаті на клітковину. За даними клініки Майо, такі продукти мають низку переваг:
- допомагають підтримувати здорову вагу;
- знижують ризик розвитку діабету, деяких видів раку, хвороб серця;
- підтримують здоров’я кишечника;
- знижують рівень холестерину.
Щоб зробити ранкову кашу смачнішою і кориснішою, досить додати туди прості і доступні продукти: фрукти, орехи або насіння – в них міститься багато клітковини.
При цьому фахівці нагадують, що надлишок клітковини може викликати здуття живота, спазми та проблеми з кишечником. Тому потрібно знати норму клітковини на день: для чоловіків і жінок віком до 50 років – це 38 і 25 г відповідно, а для чоловіків і жінок віком від 50 років – 30 і 21 г відповідно.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!