Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Просто, але смачно: корисна каша на завтрак
Завтрак вважається одним із найважливіших прийомів їжі. Багато лікарів та експертів зі здорового харчування рекомендують розпочинати день зі здорових страв. Традиційною є універсальна вівсянка, проте гарною альтернативою їй може стати каша з гарбуза.
Ще одне дослідження, проведене японськими вченими, довело, що дієта з високим вмістом каротиноїдів може допомогти запобігти розвитку метаболічного синдрому.
Крім того, вчені з’ясували, що антиоксидантні властивості каротиноїдів, вітамінів А і Е, які містяться в гарбузі, можуть захистити від деяких видів раку.
Ми підібрали рецепт приготування класичної гарбузової каші, яка порадує не лише своїм смаком, а й користю.
Необхідні інгредієнти:
На 4 порції
- гарбуз-350-400 г;
- молоко-3 склянки;
- вершкова олія-30-40 г;
- мед – за смаком;
- сіль – за смаком;
- рис – 1 склянка.
Як готувати:
- Гарбуз розрізати, витягнути насіння, удалити внутрішню ниткоподібну оболонку, після чого порізати її на невеликі кубики.
- Покласти кубики в кастрюльку, залити молоком, яке повинно їх повністю покривати.
- У цю ж каструльку додати промитий рис.
- Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь та варити ще 30-40 хвилин. У процесі варення кашу необхідно періодично помішувати.
- У самому кінці приготування додати сіль, олію, мед і добре розім’яти кашу.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!