Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Простий овоч для здоров’я головного органу довголіття порадила дієтологія
Коли мова заходити про здоровий кишечник, багато лікарів і дієтологів радять збільшити споживання клітковини, яка у великій кількості міститься в овочах. Однак користь одного з них часто упускається з виду.
За словами лікаря-дієтолога Ліндсі Бойєрс, це “герой здоров’я головного органу довголіття”. Йдеться про звичайний білий картопля. Бульба містить більше калію, ніж банан, а також витамини С і В6, магній, фосфор, ніацин та фолієву кислоту.
Бойєрс пояснила, що зв’язок між білою картоплею та здоров’ям кишечника в першу чергу зводиться до одного чинника: стійкого крахмалю, яким багатий коренеплід.
“Стійкий крахмаль – це тип вуглеводів, які буквально стійкі до перетравлення. Іншими словами, як і клітковина, він не може бути розщеплений ферментами у тонкому кишечнику. Замість цього він потрапляє до товстого кишечника, де працює як пребіотик”, – додала вона.
Але щоб отримати максимальну користь від картопля, важливо правильно його приготувати. Дослідження показують, що найкращий варіант – запечений овоч. Крім того, важливим кроком є процес його охолодження. “Щоб отримати стійкий крахмаль, найкраще дати охолонути приготовленої картопля протягом щонайменше кількох годин у холодильнику”, – додала Бойєрс.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!