Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Простий овоч для здоров’я головного органу довголіття порадила дієтологія

Простий овоч для здоров’я головного органу довголіття порадила дієтологія

Коли мова заходити про здоровий кишечник, багато лікарів і дієтологів радять збільшити споживання клітковини, яка у великій кількості міститься в овочах. Однак користь одного з них часто упускається з виду.

За словами лікаря-дієтолога Ліндсі Бойєрс, це “герой здоров’я головного органу довголіття”. Йдеться про звичайний білий картопля. Бульба містить більше калію, ніж банан, а також витамини С і В6, магній, фосфор, ніацин та фолієву кислоту.

Бойєрс пояснила, що зв’язок між білою картоплею та здоров’ям кишечника в першу чергу зводиться до одного чинника: стійкого крахмалю, яким багатий коренеплід.

“Стійкий крахмаль – це тип вуглеводів, які буквально стійкі до перетравлення. Іншими словами, як і клітковина, він не може бути розщеплений ферментами у тонкому кишечнику. Замість цього він потрапляє до товстого кишечника, де працює як пребіотик”, – додала вона.

Але щоб отримати максимальну користь від картопля, важливо правильно його приготувати. Дослідження показують, що найкращий варіант – запечений овоч. Крім того, важливим кроком є ​​процес його охолодження. “Щоб отримати стійкий крахмаль, найкраще дати охолонути приготовленої картопля протягом щонайменше кількох годин у холодильнику”, – додала Бойєрс.

womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!