Фахівці австралійського Національного дослідницького агентства CSIRO провели нове дослідження з метою визначення найбільш ефективного способу боротьби з похміллям, а також зменшення згубного впливу алкоголю на людський організм.

В результаті дослідники з’ясували, що всього 200 мл пітного грушевого соку перед вживанням алкогольних напоїв допоможе уникнути похмілля, а також знизити рівень алкоголю в крові. За їх даними, грушевий сік, втім, як і плоди груші, є ефективним засобом для боротьби з похмільним синдромом та порушенням концентрації уваги.

Вчені зазначили, що найбільшу ефективність показали плоди китайської та азійської груші, а також акцентували на тому, що грушевий сік здатний впоратися з похміллям лише в тому випадку, якщо був застосований до початку п’янки, а не після неї.

“Схоже, що ті речовини і ферменти, які містяться в корейських грушах, беруть участь у метаболізмі алкоголю, а також прискорюють обмін речовин і усувають похмільний синдром. Ноакс.

Крім того, вчені з’ясували, що грушевий сік також знижує рівень холестерину, допомагає нормалізувати стілець і має виражену протизапальну дію.