Причина, через яку їжа прилипає до антипригарних сковорідок
При покупці нової сковорідки з антипригарним покриттям з’являється відчуття, що проблема з прилипанням їжі під час змаження залишається в минулому. Однак дуже часто ожидання розходяться з реальністю і їжа все також прилипає, але вже до нової сковорідці.
Чому так відбувається вирішили розібратися вчені. Вони визначили, що при приготуванні їжі на сковорідці відбувається дуже цікаве явище, яке називається термокапілярною конвекцією. Йдеться про дуже високу температуру в центрі сковороди, що призводить до швидкого вигорання олії.
Через це дослідники радять готувати їжу на середньому вогні, а також вибирати сковорідки з товстим дном. Для уникнення вигорання олії потрібно ретельно перемішувати їжу під час змаження.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!