Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Причини з’їсти полуницю – у чому польза ягоди!
Полуниця є однією з найпопулярніших ягід у світі – вона багата різноманітними антиоксидантними та витаминами. У ягодах є калій, фолієва кислота, витамини групи В (В2, В5, В6), біотин, марганець, йод та цинк, передає sutura.org.ua
У той же час полуницю часто обприскують пестицидами і щоб зменшити вред від них ягоду перед вживанням варто добре промити.
Також обережними з полуницею варто бути людям, які не переносять оксалату кальцію – у них вона буде викликати алергічні реакції.
Чому клубниця корисна? Полуниця позитивно впливає на настрій. Вона стимулює вивільнення серотоніну, який відповідає за відчуття благополуччя та розслаблення.
Також ягода багата на витамин С, що робить її особливо корисною для імунної системи. З цієї ж причини клубниця сприяє травленню та покращує перетравлювання крахмалистих та білкових продуктів.
Полуниця допомагає за деяких типів анемії. Таку її роль забезпечує високий вміст фолієвої кислоти, яка потрібна для синтезу гемоглобіну. Також ця кислота допомагає покращити пам’ять та концентрацію.
Ягода є ефективною і для детоксикації організму. Високий вміст калію в полуниці посилює діурез.
Корисною клубниця є і для серця – витамин С та антоціанідіни, що захищає артерії від пошкодження та допомагають запобігати тромбів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!