Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Приготування їжі зменшує ризик інсульту
Вчені з Університету Алабамі досліджували зв’язок між різними рівнями щоденної активності та ймовірністю інсульту. Доведено, що навіть найлегші навантаження вже скорочують ймовірність гострого порушення мозкового кровообігу, інформує sutura.org.ua
Американські вчені довели, що малорухливий спосіб життя — один із ключових факторів ризику інсульту поряд із гіпертонією. І навіть найлегші види фізичної активності на кшталт піших прогулянок або роботи в саду зменшують ризик цього найнебезпечнішого порушення у роботі мозку.
Відзначимо, що інсульт має деякі загальні фактори ризику з інфарктом, але іноді у них бувають і різні причини. До останньої години наука не вивчала інтенсивність фізичних навантажень, які можна оцінювати за допомогою, наприклад, акселерометрів, і ймовірність розвитку інсульту.
Дослідження показало, що чим менше люди проводили годину у сидячому положенні, тим нижчою у них була ймовірність інсульту. При цьому активність від помірної до високої найбільш сильно скорочувала цю опасность, але навіть найлегший різновид тренувань все одно давав якийсь додатковий захист від інсульту.
Фізичні навантаження діляться на легкі, помірні та високоінтенсивні. Легка активність — це потягування, повільна піша ходьба, навіть перегляд товарів у магазинах, прогулянки по дому, приготування їжі, миття посуду, заправка ліжка та гра на піаніно. Все годиться для того, щоб захиститися від інсульту.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!