Природні пробіотики, які покращать мікрофлору кишківника
Додавши у свій раціон більше пробіотичних продуктів, ми підвищуємо свої шанси залишатися струнким і здоровим з віком, — цьому сприяє їхній оздоровчий вплив на систему шлунково-кишкового тракту.
Від стану кишківника залежить стан загального здоров’я, кишковий мікробіом відіграє визначальну роль у зменшенні запалення, з яким в організмі пов’язаний підвищений ризик різних захворювань, включаючи застуди, рак, серцеві захворювання, артрит, зниження когнітивних функцій та нейродегенеративні розлади. Крім того, корисні кишкові бактерії можуть допомагати інтенсивніше спалювати жир, знижують резистентність до інсуліну.
Вживання пробіотичних продуктів сприяє розвитку корисної кишкової мікрофлори, загальному оздоровленню кишкової біомі.
Пробіотики – це живі бактериї, що містяться у певних продуктах або біологічно активних добавках. Це корисні для людини та непатогенні живі мікроорганізми, які при систематичному вживанні в їжу надають сприятливий вплив на організм людини. В результаті покращується склад та біологічна активність захисної мікрофлори кишківника.
Такі продукти є найкращими джерелами пробіотиків.
Йогурт
Дослідження вчених з Університету Вашингтона показало, що натуральний кисломолочний йогурт містить пробіотики, які надають цілющу дію на стан кишківника у чоловіків. Завдяки цим пробіотикам сильна стати краще захищеною від розвитку поліпів, попередників ракових опухолей.
Кефір
Вживати кефір корисно навіть тим, хто не переноситиме молоко — він практично не містить лактози. При цьому він забезпечує організм білком та дюжиною різних видів живих активних культур.
Місо
Виготовлена з витриманих ферментованих соєвих бобів, ця паста містить пробіотики. Водночас слід пам’ятати, що місо відрізняється високим вмістом натрію. Одна чайна ложка цієї пащі містить третину денного ліміту для людей із високим кров’яним тиском.
Квашена капуста
У ній містяться пробіотики, які відіграють важливу роль у роботі кишківника. Вони виробляють витамини, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет та запобігають алергію, колівання ваги, схильність до діабету іншого типу, підтримують здоровий рівень холестерину.
Житній хліб
Цей злегка кислуватий хліб готується без використання дріжджів, на густій заквасці, що містить штами лактобацил, дружніх кишківнику бактерій. Вживання житнього хліба допомагає знизити холестерин у крові, покращує обмін речовин, роботу серця, активізує виведення потенційних токсинів.
Овочі в розсолі
Овочі, приготовлені в розсолі з використанням солі, води та спецій без уксу, є ще одним чудовим джерелом пробіотичних культур. Огірки, помідори та яблука, погружені в розчин солі та води, виділяють власні молочнокислі бактерії.
Кімчі
Це корейська страва, заснована на молочнокислому бродінні, яке перетворює капусту або інші овочі у чудовий гострий та пряний гарнір, наповнений витамином С.
Гіркий шоколад
Шоколад із підвищеним вмістом какао сам по собі не містить бактерій. Але він є бажаною їжею для кишкових бактерий, які утворюють пробіотики, одержуючи його.
Оливки
У них також містяться молочнокислі бактерії. Але важливий момент є тільки в зелених, а не в чорних плодах.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!