Народною медициною користувалися задовго до нас. У давнину шамані варили зілля для бодьорості духу, збирали пахучі трави у мішечки для спокійного сну, заварювали м’яту та ромашку для заспокоєння тіла та розуму. З приходом у наш світ пігулок, народна медицина пішла на інший план. А даремно!

Беручи непомірну кількість таблеток, від болю в голові, шлунку, почках, серці, ми можемо нашкодити загальному стану організму.

Самолікування теж, безумовно, може нанести шкоду, але тільки в тому випадку, якщо не знати, від чого приймати і в якій кількості.

Пропоную рецепт. Натуральний напій виводить токсині з організму, покращує імунітет і дуже бодрить.

Це дуже давній рецепт. Люди вже не перше століття вживають цей напій для боротьби з бактеріями.

Рецепт дуже простий і більшість інгредієнтів напевно зараз знаходяться на вашій кухні.

Інгредієнти:

2 шт. – червоний перець

2 ст. л. – куркума

2 ст. л. – Тертий хрін

700 мл – яблучний уксус

0,25 ст. – подрібнений чеснок

0,25 ст. – подрібнений лук

0,25 ст. – Тертий імбир

Процес приготування:

Перш ніж почати приготування напою обов’язково надіньте рукавички, тому що всі інгредієнти дуже пекучі і при попаданні в очі може викликати серйозне запалення.

Для початку змішаємо в банку всі інгредієнти без уксу. Після того, як всі добре перемішали, потрібно додати уксус і бовтати. Напій повинен настоятися дві тижні, тому ставимо банку у темне прохолодне місце. Не забувайте протягом усієї години періодично збовтувати банку.

Через дві тижні проціджуємо сік і напій готовий. Його можна зберігати за кімнатної температури.

Використання:

У профілактичних цілях напій приймають по 1 столовій ложці на день. У період хвороби дозу можна збільшувати, але не одразу. Також напій можна змішати з олією і використовувати як заправку для салату.

Але пам’ятайте, запах у напою дуже сильний, тому після його застосування потрібно закусити кусочком лимона чи м’яті.

Перед прийманням, запитайте поради у лікаря.