Салат із сельдереєм
Продукти: 100 г моркви, 100 г кореня селери, 100 г яблук, 30 мл оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч. л. негострої французької гірчиці із зернами, сіль, 2 перепелиних яйця

Моркву, селера, яблука чистимо та нарізаємо способом «жульєн». Не лякайтеся – це лише означає – нарізати акуратною тонкою соломкою. Це набагато смачніше, ніж просто натерти їх на тертці – перевірено.

Для заправки салату змішати оливкову олію, лимонний сік і гірчицю із зернами.

Такий салат гарний сам по собі, але особливо вишуканий смак виходить, якщо додати до нього перепелині яйця.

Варимо їх 6 хвилин у киплячій воді, чистимо, розрізаємо навпіл. Потім змішуємо з салатом або викладаємо на тарілку поряд.

Омлет зі шпинатом або Фрітатом
Продукти (для двох): 200 гр шпинату, 4 яйця, 4 пір’їнки зеленої цибулі, 1 ст. л. вершкового масла|мастила|, 60 г сиру фета, 50 г свіжого або замороженого зеленого горошку, 2 гілочки кропу,|

Яйця збиваємо в мисці із силлю і перцем. Зелений лук дрібно рубаємо. Горох відварюємо протягом 3 хвилин у підсоленій та підсолодженій киплячій воді. Сир натираємо на крупній тертці.

Розтопивши на сковороді олію, обсмажуємо на ньому, помішуючи, половину шпинату протягом 3 хвилин.

Додаємо нарізаний лук, змастимо ще хвилину. Заливаємо яєчною масою, посипаємо сиром і відправляємо на 7-10 хвилин у розігріту до 180 С духовку.

Подаємо, прикрасивши залишилися листочками шпинату та гілочками кропу.

Приємного апетиту!