Аналіз концентрацій ртуті та омега-3 у морепродуктах показав, що 10 з найпопулярніших морепродуктів на ринку мають дуже великий обсяг ртуті для вагітної жінки середньої ваги, яка споживає кількість, рекомендовану лікарями щотижня. Експертна група прийшла до висновку, що більшість людей просто не отримують необхідну кількість корисних жирів, оскільки 8 з 10 найбільш популярних видів морепродуктів, включаючи креветки та сома, займають найнижче місце у рейтингу продуктів, повних здоровими омега-3 жирами, інформує sutura.org.ua.

Від якої риби варто відмовитися

  • консервований тунець Albacore;
  • палтус;
  • скумбрія;
  • морський окунь;
  • акула;
  • іспанська та скумбрія атлантична;
  • риба-меч.

У названих сортах риби зафіксовані найвищі рівні ртуті та найнижчі рівні Омега-3.

Яку рибу можна їсти

  • анчоусі;
  • оселедець;
  • молюски;
  • лосось;
  • сардині;
  • форель.

У такій рибі міститься достатня кількість омега-3, при цьому є низький ризик вмісту ртуті при вживанні один або два рази на тиждень.

Висока концентрація хімічного речовини може викликати проблеми при родах, у системі кровообігу та нервній системі.

Експерти попереджають зазначені категорії риб: акулу, меч-рибу, королівську скумбрію та інші небезпечні з точки зору ртуті види риб все-таки вживати не варто. При гострій необхідності рекомендується додавати їх у свій раціон не більше одного разу на місяць.