Результати дослідження показали, що каша на завтрак може знизити ризик інсульту.
Фахівці з Данії рекомендують замінити традиційний для багатьох завтрак у вигляді яєчних або бутербродів на вівсяну кашу.
Вчені провели експеримент за участю 55 тисяч осіб. Вік шкірного добровольця складав близько 55 років. Більшість учасників експерименту вживали на завтрак кілька яєць, пару скибочок білого хліба та йогурт. Лише деякі їли на завтрак вівсяну кашу.
Експерти спостерігали за цими людьми протягом 13 років. За цей час у 2260 людей стався інсульт. Як з’ясували експерти, у тих, хто снідав вівсянкою, ризик інсульту був на 4% нижчий, ніж у тих, хто віддавали перевагу для першого їди хлібу або яйцям.
Фахівці відзначають, що користь у разі має лише та вівсянка, яку необхідно варити. Каші швидкого приготування для здорового харчування не годяться.
Якщо ж вам не подобається прісна страва, вівсянку можна комбінувати із фруктами, ягодами, горіхами та рослинним молоком. Проте від цукру варто відмовитися.
І пам’ятайте: вівсянка — це повноцінний і ситний завтрак, який позбавить вас необхідності перекусів до обіду. Вона допоможе контролювати свій апетит і вагу, тому, що забезпечує відчуття ситості на більш тривалий термін, ніж, скажімо, борошняні вироби та яєчня.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!