Розкрито головні продукти на кухні довгожителів “блакитних зон”

Головна / unsorted / Розкрито головні продукти на кухні довгожителів “блакитних зон”

У своїй книжці «Блакитні зони» Ден Бюттнер описав звички та спосіб життя довгожителів. Найбільше їх проживає у чотирьох точках світу: на Окінаві (Японія), у Сардинії (Італія), Ікарії (Греція) та Лома-Лінді (Каліфорнії). Сюди ж увійшло і опис їх звичок у їжі. Відмінною рисою виявилася наявність комор із запасами.

Довгожителі цих регіонів вважають, що існує чотири види нешвидкісних продуктів, які необхідно завжди мати під рукою. Перша категорія-бобі.

Сважається, що чашка бобів на день збільшує тривалість життя на чотири роки. Таке кількість щодня дозволяє отримувати клітковину та білки в повній мірі. Наприклад, чашка квасолі містить 16 г білка і 10 г клітковини. Крім цього, в ній міститься 12% від рекомендованої щоденної норми заліза.

Довгожителі також рекомендують запастися консервованою зеленню. Порція у півсклянки забезпечує організм 70% від добової норми витамину А і 20% від норми витамину С.

Для смаку до них радять додавати сіль, перець та часник.

Необхідними запасами у “блакитних зонах” вважаються цільнозернові продукти, такі як гречка, кіноа, коричневий рис. Вони зберігають свої корисні властивості у процесі готування. Їх рекомендують їсти для нормалізації роботи кишечника.

Ще одна категорія корисних продуктів-горіхи. Кожен сорт має свій перелік переваг. Наприклад, миндаль найкраще підходить для комплексного зміцнення організму, а для заповнення білка в організмі краще їсти арахіс. Також рекомендується запастися кедровими горіхами, фісташками чи горіховим маслом.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!