Вчені знайшли нову чудодійну властивість риб’ячого жиру. Під час дослідження експерти з’ясували, що Омега-3 ефективно протистоить розвитку психічних розладів, зокрема однієї дуже небезпечної хвороби, інформує sutura.org.ua

Риб’ячий жир підтверджує свою безцінність. Крім всіх відомих його властивостей, вчені определили, що він здатний знизити шанс виникнення шизофренії у підлітків. У дітей і молодих людей з високим ризиком розвитку цієї хвороби, через 12 тижнів вживання поліненасичених жирних кислот омега-3, значно впав показник появи недуги.

Вивченням питання займалася міжнародна група з вивчення дії жирних кислот на розвиток психічних розладів, до якої увійшли вчені з Австрії та Австралії. Дослідження тривали 7 років. Результати роботи були опубліковані у журналі Nature Communications.

Експерти розповідають, що схильність до шизофренії виявляється вже у підлітковому віку. Об’єктами вивчення стали молоді люди віком від 13 до 25 років. Раніше вже було відомо, що при психічних розладах в організмі людини відзначається нестача жирних кислот омега-3 та омега-6. Але тепер експерименти показали, що вживання омега-3, крім усього, знижує ризик розвитку хвороби.

Перший результат вчені отримали у 2010 році: омега-3 запобігла виникненню нових епізодів душевного розладу приблизно на рік. Пізніше автори дослідження переконалися у довгостроковому ефекті кислоти. У 71 з 81 учасників дослідження ефект її вживання тривав понад 5 років. 9,8 % учасників дослідження, що вживали омега-3, все ж таки не встояли перед недугою.