Вчені з Колумбійського університету з’ясували, що додавання двох з половиною ложок цукру в чай ​​збільшує ризик розвитку синильної деменції або хвороби Альцгеймера. Висновки фахівців були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби з хворобою Альцгеймера в Чикаго.

У дослідженні взяли участь 2226 осіб, які не мали ознак деменції. Серед добровольців було проведено опитування, під час якого вони вказували, додавали вони сахар у їжу та напої та в якому обсязі. При цьому у 429 осіб протягом семи років розвинулась хвороба Альцгеймера, інформує sutura.org.ua

Виявилося, що у людей, які щодня додають 30,3 г цукру в їжу, ризик синильної деменції збільшується на 33 відсотки порівняно з тими, хто вживає 5,8 г цукру на день. Також вчені показали, що любителі сладких напоїв, у тому числі пуншів та фруктових соків, на 27% частіше страждають від хвороби Альцгеймера, а ті, хто постійно п’є підсолоджені газовані напитки — на 54 відсотки.