Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Секрет довголіття: у улюбленій багатьма рибі помітили користь для організму
Перед тим, як включати в раціон рибу, варто дізнатися про її корисні властивості та можливий вред, впевнені фахівці. Вони розповіли про ту, яка користується у людей особливою популярністю.
Ідеться про скумбрію. За словами вчених, вона багата на омегу – 3 жирні кислоти, а також відрізняється високим рівнем витамину В12 (майже 700% від щоденної норми). Скумбрія також містить селен, мідь, фосфор, магній і залізо. До її складу входять і витамин А, калій, цинк та натрій.
Шкіра
Велика кількість омега-3 жирних кислот у скумбрії діють як антиоксиданти в організмі, допомагаючи зменшити окислювальний стрес і вплив вільних радикалів, які є природними побічними продуктами кліткового метаболізму. Вони також можуть допомогти зменшити появу зморшок та пігментних плям, а також полегшити деякі запальні захворювання, такі як псоріаз та екзема, кажуть дослідження.
Імунітет
Скумбрію як і раніше хвалять за її вплив на імунну систему. Коензим Q10 є одним з унікальних елементів у рибі, який тісно пов’язаний із запобіганням інфекцій та зміцненням захисту організму від окисного стресу. Відомо також, що омега-3 жирні кислоти зменшують запалення, яке може спричинити навантаження на імунну систему.
Холестерин
Омега-3 жирні кислоти покращують баланс холестерину в організмі, знижуючи рівень “поганого” – ЛПНЩ – та підвищуючи рівень ЛПВЩ – “хорошого”. З цієї причини вживання скумбрії здатне знизити ризик атеросклерозу, серцевого нападу, інсульту та ішемічної хвороби серця, на що вказують дані вчених.
Хронічні хвороби
Селен у скумбрії діє як антиоксидант, допомагаючи запобігти клітинним мутаціям та хронічним захворюванням, нейтралізуючи вільні радикалі, перш ніж вони можуть пошкодити тканини, клітини та органи. Про це йдеться у дослідженнях.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!