Секрет корисного завтраку: кращі поєднання продуктів назвали дієтологи

Головна / unsorted / Секрет корисного завтраку: кращі поєднання продуктів назвали дієтологи

Багато дієтологів називають завтрак “важливим паливом”, яке допомагає набратися енергії з ранку і на весь день. Вони назвали поєднання продуктів, які ідеально підходять для першого прийому їжі.

“Дуже важливо з’їсти питательний завтрак, який живитиме ваше ранок і налаштовуватиме вас на успіх до кінця дня”, – каже дієтолог Риму Кляйнер. – Намагайтеся включати до свого ранкового раціону білки, клітковину та трохи корисних для серця жирів”.

Сертифіковані дієтологи розповіли, які продукти та страви для завтраку максимально корисні, а також з чим їх краще поєднувати.

Вівсянка

“Вівсянка – це цільне зерно з високим вмістом клітковини, яке містить залізо, витамини групи В та складні вуглеводи, а клітковина бета-глюкану може допомогти покращити здоров’я серця та травлення”, – розповіла експерт Сара Шліхтер.

Щоб збільшити споживання білка у вівсянці, вона пропонує приготувати кашу на молоці, додати до неї ціле яйце чи яєчні білки, протеїновий порошок чи грецький йогурт. Корисні жири можна збільшити горіховим маслом, горіхами та насінням, включаючи насіння чиа або льону. Фрукти або ягоди можуть ще більше збільшити вміст поживних речовин. “Нарешті, кориця, імбір, мускатний горіх, ваніль, мед, коричневий сахар та куркума є відмінними підсилювачами смаку та зміцнюють здоров’я”, – додала Шліхтер.

Цільні зерна

“Цільні зерна – відмінний вибір на завтрак”, – каже експерт Цзінань Банна. При цьому наголошується, що мова може йти не тільки про вівсянку. На завтрак багато дієтологів пропонують їсти цільнозерновий хліб. Наприклад, поєднуючи його з яєчнею.

Грецький йогурт

“Грецький йогурт-гарне доповнення до завтраку, оскільки він містить білок та кальцій, які допомагають підтримувати здоров’я м’язів та кісток, а також пробіотики, “дружні” бактериї, що сприяють здоровому травленню”, – підкреслюють дієтологи. Його можна їсти окремо від усього, а можна поєднувати з іншими продуктами. Наприклад, ягодами.

Ягоди та фрукти

Вони містять корисні для здоров’я фітонутрієнти, які називаються антоціанами, які допомагають боротися із запаленням, знижують кров’яний тиск і знижують ризик серцевих захворювань. Про це повідомив експерт Маккензі Берджесс.

“Набридло їсти їх поодинці? Спробуйте розтерти у двокомпонентний джем з насіння чиа, нарізати скибочками тост з арахісовим маслом або додати у вівсянку на ніч”, – радить фахівець.

Крім того, багато дієтологів радять додавати до завтраку апельсини. За словами експертів, ці цитрусові містять потрібну для організму клітковину.

Джерело storinka.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!