Томати і томатна паста, як змогли переконатися вчені, є суперпродуктом щодо захисту від передчасного старіння та ранніх морщин. Їх вживання забезпечує організм потужним природним антиоксидантом, який підвищує опірність шкіри віковим змінам та негативним процесам, викликаним впливом сонця, інформує sutura.org.ua

Щоденне вживання перероблених (приготованих) томатів та томатної пащі можуть виявитися для жінок справжнім секретом вічної молодості. До такого висновку біологи дійшли після серії експериментів, які були проведені у стінах Ньюкаслського університету.

Суть дослідів полягала в тому, що їх учасниці (ними стали 20 представників слабкої статті) щодня протягом трьох місяців з’їдали невелику кількість томатної маси. Перероблені томати були вибрані в силу того, що в них міститься набагато більше активного речовини в порівнянні зі звичайними свіжими помідорами.

Такою речовиною є натуральний лікопін. Потрапляючи в організм, він у значній мірі підвищує рівень захисних властивостей, завдяки чому сповільнюється процес руйнування клітин вільними радикалами, які активізуються через погану екологію, неправильне харчування, шкідливі звички тощо. Таким чином, організму довше вдається підтримувати собі у тонусі, властивому молодості, що позначається на стані внутрішніх органів та на зовнішньому вигляді. При цьому, як підкреслюють дослідники, концентрація лікопіну в пасті та у стравах із зварених або потушених томатів у п’ять разів більша, ніж у свіжих помідорах.

Вчені підрахували, що для досягнення ефекту омолодження шкіри досить з’їдати 55 грамів томатної маси на день. Експеримент показали, що у половини жінок, які брали участь у ньому, вплив ультрафіолетового випромінювання значно знизився за рахунок посилилися захисних властивостей шкірного покриву.