Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Що їсти на завтрак: як харчуються в різних країнах
Напевно, ні для кого не секрет, що в Англії головні страви на завтрак хрусткий бекон, сосиски, фасоль, яйця, тости, чорний пудинг та оладки. Все це доповнюється чашкою чаю чи кави.
У запропонованому списку ви зможете побачити країни, які також приділяють особливу увагу завтраку, як і в Англії, і навпаки головні рецепти на завтрак тих країн, в яких не люблять особливо заморочуватися.
1. Мексика, Закауїль
У Південній Мексиці приготування цієї страви займає кілька годин. Воно складається з кукурудзи, просоченої спеціями. Дану суміш виливають на застеляне листям банана деко, зверху викладають куски курки, индейки або свинини і посипають зверху. Потім листя банана пов’язують разом і ставлять у духовку до повного приготування. Готовність визначається за кольором листя – вони повинні бути коричневі чи обвуглені.
Однак, воно чудово проварюється всередині.
2. Китай, Ченг фен
Така традиційна страва для завтраку в Китаї. Воно складається з рисової пащі, яєць, м’яса та овочів, які готуються на пару. Страву подають із соєвим соусом, змішаним з олією і чесником.
3. Філіппіни, Чампорадо
Традиційний завтрак у Філіппінах – шоколадна рисова каша зі згущеним молоком. Страва проста, але тим не менш, дуже смачна.
4. Іран, Халім
Халім готують з пшениці з додаванням індички, кориці, розтопленої олії та цукру. Також широко використовують рис чи чечевицю замість пшениці.
5. В’єтнам, Подрібнений рис
У В’єтнамі основним інгредієнтом для такої страви є розколоті зерна рису. Це недорого, а також добре впливає на організм уранці. Наприкінці до приготовленого рису додають змажену свинину та яйця, приготовані на пару.
6. Німеччина, Хліб із ковбасою
У Німеччині основними продуктами на завтрак є булочки та асортимент сирів, ковбас, вершкового масла та джему, а також обов’язковим є глечик з кавою.
7. Японія
У Японії можна снідати двома способами. Перший спосіб – традиційний завтрак, що складається з рису, маринованих овочів, риби та ферментованих соєвих бобів, який називають «натто». Інший варіант – західний, до якого входить хліб або каша.
8. Індія
Страви в Індії відрізняються в залежності від регіону. Цей варіант завтраку розповсюджений на півдні. Його готують із ферментованої сочевиці та рисової муки, із пряною картопляною начинкою. Як правило, страва подається з чатні і самбаром.
9. Палестина, Фалафель
Фалафель – це пюре з нуту, змішані з петрушкою та кінзою, а також з іншими спеціями. Його подають як самостійну страву, або з додаванням оливок або з Mo’ajanat (кондитерські вироби, покриті м’ясом чи сиром).
10. Південна Корея
У корейських стравах інгредієнти, як правило, взаємозамінні. Проте, два головні продукти повинні бути в кожному прийомі їжі – кимчі, що являє собою квашену капут або інші овочі в чилі, та рис. Так як в основному їсти садиться вся сім’я, то на столі повинні бути овочі, суп, великий асортимент риби і навіть в окремих випадках м’ясо.
11. Перу
Якщо вам колись доведеться побувати в Перу, то там ви зможете скуштувати традиційний завтрак – зачечену маленьку свинку. Ця страва складається з цілком приготованої тварини, приправленої солью та часником. Його змастити на вогні для того, щоб досягти хрусткої корочки. Подають страву з овочами.
Приємного апетиту!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!