Напевно, ні для кого не секрет, що в Англії головні страви на завтрак хрусткий бекон, сосиски, фасоль, яйця, тости, чорний пудинг та оладки. Все це доповнюється чашкою чаю чи кави.

У запропонованому списку ви зможете побачити країни, які також приділяють особливу увагу завтраку, як і в Англії, і навпаки головні рецепти на завтрак тих країн, в яких не люблять особливо заморочуватися.

1. Мексика, Закауїль

У Південній Мексиці приготування цієї страви займає кілька годин. Воно складається з кукурудзи, просоченої спеціями. Дану суміш виливають на застеляне листям банана деко, зверху викладають куски курки, индейки або свинини і посипають зверху. Потім листя банана пов’язують разом і ставлять у духовку до повного приготування. Готовність визначається за кольором листя – вони повинні бути коричневі чи обвуглені.
Однак, воно чудово проварюється всередині.

2. Китай, Ченг фен

Така традиційна страва для завтраку в Китаї. Воно складається з рисової пащі, яєць, м’яса та овочів, які готуються на пару. Страву подають із соєвим соусом, змішаним з олією і чесником.

3. Філіппіни, Чампорадо

Традиційний завтрак у Філіппінах – шоколадна рисова каша зі згущеним молоком. Страва проста, але тим не менш, дуже смачна.

4. Іран, Халім

Халім готують з пшениці з додаванням індички, кориці, розтопленої олії та цукру. Також широко використовують рис чи чечевицю замість пшениці.

5. В’єтнам, Подрібнений рис

У В’єтнамі основним інгредієнтом для такої страви є розколоті зерна рису. Це недорого, а також добре впливає на організм уранці. Наприкінці до приготовленого рису додають змажену свинину та яйця, приготовані на пару.

6. Німеччина, Хліб із ковбасою

У Німеччині основними продуктами на завтрак є булочки та асортимент сирів, ковбас, вершкового масла та джему, а також обов’язковим є глечик з кавою.

7. Японія

У Японії можна снідати двома способами. Перший спосіб – традиційний завтрак, що складається з рису, маринованих овочів, риби та ферментованих соєвих бобів, який називають «натто». Інший варіант – західний, до якого входить хліб або каша.

8. Індія

Страви в Індії відрізняються в залежності від регіону. Цей варіант завтраку розповсюджений на півдні. Його готують із ферментованої сочевиці та рисової муки, із пряною картопляною начинкою. Як правило, страва подається з чатні і самбаром.

9. Палестина, Фалафель

Фалафель – це пюре з нуту, змішані з петрушкою та кінзою, а також з іншими спеціями. Його подають як самостійну страву, або з додаванням оливок або з Mo’ajanat (кондитерські вироби, покриті м’ясом чи сиром).

10. Південна Корея

У корейських стравах інгредієнти, як правило, взаємозамінні. Проте, два головні продукти повинні бути в кожному прийомі їжі – кимчі, що являє собою квашену капут або інші овочі в чилі, та рис. Так як в основному їсти садиться вся сім’я, то на столі повинні бути овочі, суп, великий асортимент риби і навіть в окремих випадках м’ясо.

11. Перу

Якщо вам колись доведеться побувати в Перу, то там ви зможете скуштувати традиційний завтрак – зачечену маленьку свинку. Ця страва складається з цілком приготованої тварини, приправленої солью та часником. Його змастити на вогні для того, щоб досягти хрусткої корочки. Подають страву з овочами.

Приємного апетиту!