Що не можна їсти під час застуди, розповіли лікарі.
Фахівці склали список продуктів, від яких варто утриматись на годину застудного захворювання. Серед них: молоко, хліб, червоне м’ясо, сир, полуниця, йогурт та навіть банані.
На жаль, правильне харчування – це лише половина успіху. Якщо ви хочете в найкоротші терміни відновити нормальне самопочуття, вам слід уникати вживання певних продуктів і напоїв. Наведемо деякі з них.
Конфета. Ні для кого не секрет, що вони наповнені сахаром, а це одна з головних промов, яких слід уникати для покращення здоров’я, особливо коли ви хворі, бо надлишок цукру впливає на лейкоцити, а саме вони борються з інфекцією.
Варто також уникнути вживання клубниці, оскільки вона вивільняє гістамін, через який виникають застійні явища. Слиз, що містить гістамін, може викликати відчуття дискомфорту в ділянці носа та носових пазух.
З тієї ж причини варто уникати вживання молока. Молочні продукти можуть тимчасово згущувати слиз, через що шкідливі аллергени довше залишаються в організмі. Також багато виділення слизу може викликати йогурт.
Джулі Аптон, доктор медичних наук, підкреслює важливість відмови від таких прозапальних продуктів, як сир, оскільки вони можуть знизити реакцію імунної системи. Жирні молочні продукти, такі як більшість сортів сиру, входять до списку продуктів, що викликають різке запалення після вживання.
Крім того, відмовтеся від стейку на годину хвороби, особливо якщо ви страждаєте на нудоту або проблемами з травленням. Оскільки у червоному м’ясі зазвичай більш високий вміст жиру, ніж у інших формах білка, він може бути не найкращим вибором для лікарняних днів.
Банані мають неймовірну користь для здоров’я, але найкраще насолоджуватися ними, коли ви здорові. Цей продукт може спричинити викід гістаміну. Крім того, банані містять велику кількість цукру, що може призвести до запалення та знизити ефективність реакції вашої імунної системи на хвороби.
Волоські горіхи зазвичай є корисним доповненням до раціону, але під час хвороби варто знизити їх вживання. Хрустки горіхи не тільки можуть викликати роздратування при болю у горлі, але й містять високий рівень гістаміну. Щоб не викликати роздратування носових проходів, краще не їсти волоські орехи, доки симптоми застуди не зникнуть.
Арахіс-один з найпоширеніших харчових алергенів, який також є потенційним тригером великого вікіду гістаміну. якщо ви регулярно вживаєте ці бобові, вживання арахісу під час хвороби може призвести до посилення запалення та закладеності носа.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!