За словами дієтолога Хізер Ніколдс, деякі продукти та страви заряджають організм енергією, яка допомагає зберігати тепло, що особливо важливо у холодну пору року.

Імбір

Імбір не тільки допомагає організму зберігати тепло, але також стимулює імунну та травну систему. Його можна використовувати для заправки для салатів, супів, додавання в гарячі напої та приготування чаю.

Кокосова олія

Жири загалом, у тому числі і кокосове масло, тримають тіло в теплі доки метаболізірують. Також кокосове масло можна використовувати як зволожуючий крем, який буде перешкоджати втраті тепла організмом через суху шкіру.

Кориця та інші спеції

Гострі приправи можуть спровокувати виділення поту та призвести до втрати тепла. А кориця, тмин, паприка, мускатний горіх та душистий перець впливають на обмін речовин в організмі та виділяють тепло.

Цільнозернові продукти

Гаряча вівсянка, геркулес, коричневий рис, пшоно та інші цільнозернові продукти зігрівають та забезпечують організм необхідними для енергії складними вуглеводами. Крім того, цільнозернові продукти є добрим джерелом витаминів групи В і магнію, які допомагають щитовидній залозі і наднирковим краще регулювати температуру тіла.

Гарячі супи

Гарячий суп – одне з кращих страв для холодної пори року, однак час його вживання також відіграє значення. За словами Хізер Ніколдс, краще їсти супи ввечері, щоб допомогти тілу зберігати тепло всю ніч.