При всіх перевагах моркви для здоров’я, її слід вживати з обережністю. Дієтологи розповіли, до чого може призвести надлишок цього продукту у раціоні, інформує sutura.org.ua

Морква містить білок, клітковину, калій, кальцій, магній, фосфор і витамин С, а також бета-каротин, який допомагає організму виробляти витамин А. Останній нутрієнт важливий для здоров’я зору, шкіри та розвитку кісток, репродуктивної функції.

Овоч є гарним джерелом антиоксидантів, які можуть зменшити запалення та підвищити імунітет. А також містить лютеолін, здатний покращити когнітивну функцію.

Однак слід враховувати, що бета-каротин у моркві, який надає овочеві помаранчевому або жовтому кольору, також може впливати на людей.

Вживання занадто великої кількості моркви може з часом призвести до того, що ваша шкіра стане помаранчевою – цей стан називається каротинемією.
Людям з алергією на моркву чи березу, полін, плющ чи сельдері також необхідно бути обережними з цим овочом. Діабетикам теж слід уникнути надмірного споживання продукту через високий вміст у ньому цукру.