Що станеться з тілом, якщо зловживати піцою
Якщо ви любите піцу, але їсте її занадто багато, ви можете зіштовхнутися з деякими побічними ефектами піци, які можуть призвести до серйозного пошкодження вашого здоров’я.
Збільшення ваги
Оскільки піца багата на вуглеводи та жири та не містить тонну клітковини (якщо тільки вона не зроблена з цільнозерновою скоринкою і не завантажена овочами), ви, ймовірно, все одно відчуєте голод після того, як з’їсте кусочок. Нещодавнє дослідження показало, що наш організм може добре впоратися з переїданням, особливо такою смачною річчю, як піца. Без чогось на піці, що містить клітковину та пісні білки для відчуття ситості, ви, швидше за все, перестараєтесь, бо ваше тіло не визнає, що воно заповнене. Тому піца сприятиме набору лишньої ваги.
Підвищений ризик розвитку захворювань серця
Ви можете легко доповнити будь-який розмір піци достатньою кількістю насиченого жиру у вигляді ковбаси, пепероні, додаткового сиру та ще чогось іншого, щоб нанести реальний вред вашим артеріям. Це стає неприємною новиною для всіх, хто має сімейну історію серцевої недостатності, або для тих, хто просто хоче уникнути непотрібного накопичення бляшок навколо своїх артерій. За даними Американської Асоціації Серця, ви можете знайти тонну насичених жирів у червоному м’ясі та сирі, що містяться у піці.
Можливість погіршення стану шкіри
Один з потворних побічних ефектів вживання піці насправді може з’явитися прямо на наших обличчях. Хоча вже спростований міф про те, що піца дає вам прищі через її жир, є й інші елементи цієї скибочки, які можуть спричинити дерматологічні проблеми. У дослідженні, опублікованому в журналі Академії харчування та дієтології, з’явилася кореляція між вживанням вуглеводів та розвитком акне. Ці результати доповнили аналогічне дослідження, виявивши, що дієта з низьким вмістом карбіду може допомогти очистити шкіру. Тож не варто ризикувати і накопичувати лишні прищі тільки заради того, щоб переїсти ще кілька шматочків піци.
Схильність до раку
Тонна продуктів вносити додаткові канцерогени за наш спосіб життя, і наявність піци у нашій житті може нанести певний реальний вред. Різні дослідження показали, що хімічні речовини, які використовуються для обробки свинини (наприклад, пепероні), можуть призвести до передчасної смерті через збільшення ризику розвитку різних видів раку. Червоне м’ясо може нанести деякі реальні ракові пошкодження, навіть без допомоги доданих хімічних речовин. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition and Cancer Journal, виявило зв’язок між раком товстої кишки і вживанням у їжу занадто великої кількості червоного м’яса, що має заставить будь-кого бути особливо обережним, коли він замовляє піцу для любителів м’яса.
Більш високі шанси розвитку інсульту
Зниження вмісту натрію має стати головним пріоритетом для тих, хто хоче сказати, що він здоровий. Надмірне вживання солі може призвести до деяких страшних наслідків для здоров’я. На жаль, у піці багато натрію. Згідно з дослідженням, опублікованим Acta Pharmacologica Sinica, підвищене споживання солі призводить до інсультів, що робить піцу основним фактором ризику. Американська Асоціація Серця рекомендує, щоб ніхто не споживав більше 1500 міліграмів натрію на день, щоб уникнути цього ризику. Слід знати, що в скибочці піци в середньому міститься від 600 до 1500 міліграмів натрію.
Підвищений кров’яний тиск
Вживання дуже великої кількості натрію не просто призводить до інсульту. Згідно з клінікою Клівленду, рівень солі може призвести безпосередньо до гіпертонії. За даними Американської Асоціації Серця, цей стан у його найбільш крайній формі може призвести до ранньої смерті. Тому краще виключити цю додаткову скибочку і заповнити іншу половину своєї тарілки овочами з високим вмістом клітковини.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!