Щоденний напій назвали простим засобом для довголіття
Сьогодні з довгою та здоровою життям пов’язують в основному правильне харчування та регулярну фізичну активність. При цьому вчені продовжують відкривати нові дивовижні властивості у давно відомих продуктів.
Тепер з’ясувалося, що чисельні переваги для здоров’я може забезпечити чай. Своїми висновками поділилися дослідники групи Tea Advisory Panel (TAP).
Згідно зі звітом команди, чорний чай, зелений чай, улун і пуер роблять позитивний вплив на головний орган довголіття – кишечник. Напої сприяють розвитку в ньому здорової мікрофлори, що запобігає появі таких захворювань як діабет і рак.
“Секрет криється у великій кількості поліфенолів – природних сполук, що містяться у чаї”, – пояснила провідний автор роботи доктор Керрі Ракстон. “Поліфенолі змінюють баланс нашої кишкової мікробіоти у бік більш сприятливих штамів, включаючи Lactobacillus, Faecalibacteria та Bacteroides”, – додала вона.
Раніше вже було доведено, що поліфенолі чаю можуть захистити від серцево-судинних та запальних захворювань, а також зниження когнітивних функцій. Таким чином, регулярне вживання напитку пов’язане з більш низьким ризиком деменції, ожиріння, раку, діабету та проблем із серцем, зазначили фахівці.
За словами Ракстон, 10-денне дослідження, в якому учасники щодня пили від чотирьох до п’яти чашок зеленого чаю, показало підвищений рівень кишечника Bifiobacterium. Крім того, було встановлено, що поліфенолі зеленого та чорного чаю збільшують кількість Bacteriodetes phyla та зменшують кількість шкідливих Firmicutes.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!