Шкідливий вплив консервантів на здоров’я людини

Головна / unsorted / Шкідливий вплив консервантів на здоров’я людини

Сьогодні багато говориться про те, що консерванти шкідливі для здоров’я людини. Вони допомагають продовжити термін зберігання продуктів, а потім разом із цим продуктом потрапляють в організм і наносять непоправний вред, викликаючи серйозні захворювання.

Захворювання печінки

Спочатку консерванти небезпечні для печінки, оскільки вона бере на собі основний удар. Інакше консерванти можна назвати ядом, який проникає в печінку, тим самим руйнуючи її і викликаючи незворотні процеси. Від того і виникають дифузні зміни у печінці, а іноді провокується страшне захворювання – цироз. Печінка необоротно руйнується і відновити її не можна.

Розвиток злоякісних новоутворень

Найчастіше всі консерванти, які починаються з букви Е, здатні призвести до мутації клітин. Внаслідок цього виникають злоякісні новоутворення. Ось тому лікарі б’ють на сполох і говорять про те, що продукти з консервантами треба знизити до мінімуму.

Гіпертонічна хвороба

Сіль також входити до складу консервантів і сама є ним. Надмірна кількість солі, що вживається щоденно, неминуче призведе до підвищення артеріального тиску, а потім до гіпертонічної хвороби. Про її наслідки всім добре відомо.

Збої в роботі кишечника

Останнім часом почастішала кількість людей, які страждають на синдром роздратованого кишечника. Сьогодні виділяють кілька причин виникнення даного захворювання. Одна з них – консерванти. Саме вони дратують кишечник і призводять до збою у його роботі.

Утворення каменів у почках

Нирки не в змозі виділити всі консерванти, внаслідок чого утворюються каміння. Людині доводиться боротися із сечокам’яною хворобою.

Болезні підшлункової залози

Встановлено взаємозв’язок між раком підшлункової залози та вживанням продуктів, що містять консерванти.

Часті головні болі

Відчуття нудоти та головні болі — ще один неприємний наслідок усіх добавок та консервантів. Варто зазначити, що шкідливі не лише заборонені консерванти, а й дозволені добавки. Річ у тім, що вони вступають у взаємодію між собою і стають не менш шкідливими, ніж ті добавки, які заборонені.

Алергічні висипання та подразнення

Один з найшкідливіших наслідків вживання продуктів із консервантами. Проте в тому випадку, коли аллергія не лікується, вона може перерости у дерматит.

При сучасному ритмі життя харчуватися тільки корисними продуктами, які не містять шкідливих консервантів, не вийде. Однак треба звести вживання таких продуктів до мінімуму.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!