Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Шкода здорового харчування: які корисні продукти можуть викликати артрит
“Артрит” з латині перекладається як “ломота у суглобах”. І справді, ця хвороба виявляється у вигляді больових відчуттів у галузі з’єднання кісток. Для профілактики захворювання лікарі радять дотримуватися правильного харчування. Але виявилось, що не всі дієтичні продукти насправді корисні при артриті.
Опасність для людей із запаленнями в суглобах полягає у омезі – 6 жирних кислотах. Сважається, що вони потрібні організму для нормального зростання та розвитку. Крім того, стверджують експерти клініки Mayo, омега-6 жирні кислоти роблять позитивний вплив на здоров’я серця, на відміну від тваринних жирів, що містяться у м’ясі та молочних продуктах.
Однак надмірне вживання цих жирних кислот може спровокувати надмірну вироблення деяких хімічних речовин в організмі, які призведуть до запалення. Омега-6 жирні кислоти в основному містяться в рослинних оліях, наприклад:
- в оливковій олії;
- у кунжутній олії;
- у кукурудзяної олії;
- у соєвій олії;
- в арахісовому маслі;
Що можна їсти?
При цьому є продукти з жирними кислотами, які, наоборот, допомагають боротися із запаленнями. Наприклад, до раціону варто включити фрукти, овочі, рибу та орехи. Для цього найкраще підійде так звана “середземноморська дієта”. Її відмінна риса в тому, що вона багата на овощи, горіхи і бобові, злакові та ненасичені жири.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!