Команда каліфорнійського Університету Лома Лінда виявила, що користь починається з половини стандартної плитки шоколаду з 70-відсотковим вмістом какао, передає sutura.org.ua

Керівник дослідження Лі Берк розповів: “Довгі роки ми розглядали вплив темного шоколаду на неврологічні функції з погляду змісту цукру: чим більше цукру, тим ми щасливіші”.

“Зараз ми вперше вивчили, як значний обсяг какао в таких невеликих дозах, як шоколадна плитка звичайного розміру, впливає на людей протягом коротких або тривалих періодів години, і результати нас вдохновили. розумовий процес, пам’ять, настрій, імунітет, є й інше благотворне вплив”, – повідомив Берк.

Сважається, що користь приносять какао флавоної – антиоксиданти, які можна виявити також у чорній смородині, винограді, баклажанах та червоному вині. Попередні дослідження виявили, що багата флавоноїдами рацион може знизити ймовірність еректильної дисфункції та нормалізувати тиск.