Кристал Хаскелл з Центру Дослідження роботи мозку та їжі при Нортумбрійському Університеті прокоментував дослідження:

«Продукти з високим вмістом флаванолів какао, знайдених у шоколаді, прискорюють мозковий кровотік, також доведено, що споживання рослин, що володіють цими властивостями, підвищує вміння у вирішенні складних завдань. Ми хотіли виявити, чи справляють флаванолі какао стимулюючий вплив».

Для експерименту 30 дорослих людей випивали по 520 мг та по 993 мг какао або контрольний напій, а потім проходили безліч тестів, наприклад, пов’язаних із послідовним відніманням трійок з цифри 999.

Підкріплюючись какао, учасники показували більш високі результати і менше втомлювалися. Багато ліків на рослинній основі можуть нашкодити організму. Виявляється, що деякі речовини можуть також покращити мозкову активність.