Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Сіль – добре чи погано: як популярний продукт впливає на серце
Кухонна сіль є підсилювачем смаку – її додають практично у всі страви. Вчені вирішили з’ясувати, як цей продукт впливає на серце.
Кухонна сіль, якою ми зазвичай приправляємо їжу, містить натрій. Натрій, якщо його приймати часто і у великих кількостях, може призвести до цілого ряду серцево-судинних проблем, включаючи гіпертонію.
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) стверджує, що людина не повинна споживати більше, ніж двох грамів натрію на день, що становить близько п’яти грамів солі.
Американська асоціація серця (AHA) рекомендує не більше 2,5 г натрію на день, хоча її фахівці стверджують, що ідеальне споживання становить не більше 1,5 г на день для дорослого.
Учень Ендрю Менте та його коллеги провели дослідження серед 94 тис. осіб у віці 35-70 років з метою встановити, скільки натрію дійсно занадто багато для здоров’я серця.
Експерти виявили, що високе споживання натрію насправді призводить до підвищеного ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. Однак лише у тих групах, де середнє споживання для дорослого людини перевищує п’ять грамів на день – це становить близько 2,5 чайних ложок кухонної солі, пояснюють дослідники.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!