Сім продуктів для покращення травлення та здоров’я кишечника

Головна / unsorted / Сім продуктів для покращення травлення та здоров’я кишечника

Вживаючи ці продукти, можна домогтися поліпшення травлення та здоров’я кишечника, що дозволяє уникнути виникнення запорів, печії, метеоризму, кишкових інфекцій, поганого стану імунітету, тривоги та депресії.

Фахівці нагадують, що стан кишечника фундаментально пов’язаний з іншими важливими аспектами здоров’я організму: погане травлення та незбалансований кишковий мікробіом можуть сприяти появі багатьох порушень. Але, вживаючи більше певних продуктів у рамках свого звичайного рациону, можна уникнути цих проблем, покращити своє травлення, оздоровити кишечник.

Експерти назвали кращі продукти для покращення функціонування травного тракту.

Свіжі фрукти. Багаті нерозчинною клітковиною, яку організм не перетравлює. Така клітковина створює об’єм у стільці, завдяки чому він краще видаляється кишечником, – тому регулярне вживання фруктів може позбавити від запори.

Імбир. Його активні сполуки можуть збільшувати травні ферменти, що сприяє більш плавному травленню.

Рослинні олії. Оливкова, кокосова та мигдальна олії є відмінними джерелами ненасичених жирів, які допомагають організму краще засвоювати витамини. Також вони ефективно працюють у парі з клітковиною, регулюючи дефекацію.

Цільне зерно. Будучи малообробленим, воно містить два найважливіші компоненти будь-якого зерна: висівки та зародки. Вони забезпечують нас клітковиною, витаминами та мінералами, що підтримують травлення.

Ферментовані продукти. Вони наповнені живими мікроорганізмами-пробіотиками. Вживання в їжу таких продуктів сприяє поліпшенню стану мікрофлори кишечника, оскільки завдяки йому розмножуються корисні бактериї та ферменти. У кишечнику пробіотики допомагають розщеплювати їжу, пригнічують запалення, підтримують регулярність стула.

Листові зелені овочі. Шпинат, капуста кале, салати є хорошими джерелами клітковини та інших питних речовин, які допомагають покращити здоров’я кишечника та травлення – фолієвої кислоти, калію, витаминів C і K. Крім того, листова зелень містить сульфохіновозу, що є їжею для бактерий кишечника що захищають його від шкідливих мікроорганізмів.

Овочі із шкіркою. Вони також містять багато клітковини, що сприяє покращенню очисної функції кишечника.

Джерело womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!