Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Сірка в продуктах харчування і організмі людини
Для чого потрібна сірка?
Сірка вважається мінералом краси, і особливо виражений її дефіцит у жінок. Вона має велике вплив на волосся, нігті та шкіру. Вона бере участь при виробленні колагену, який відповідає за стан шкіри. Крім цього, сірка має протиалергічну дію. Необхідна сірка для мозку, судин та печінки.
При дефіциті сірки спостерігаються ламкі і тьмяні волосся і нігті, біль у суглобах. Дефіцит сірки може призвести до підвищення рівня цукру у крові. Також жир починає погано виводитися з організму, що призводить до порушень печінки. Для нормальної роботи організму не потрібно великої кількості серки, і отримати цей елемент можна з продуктів харчування.
Вживання продуктів, багатих на сірку, сприяє підвищенню імунітету, позитивно впливає на обмінні процеси в організмі, нормалізує рівень цукру в крові, забезпечує клітини кислородом, виводить токсичні елементи та шлаки. Сірка виділяється своїми протизапальними властивостями. Вона захищає організм від радіовипромінювання і зміцнює організм. Особливо потрібна сірка під час інтенсивних зайняти спортом. Вона здатна зменшувати біль у м’язах та суглобах.
Вживання продуктів, що містять найбільше сірки, не може викликати передозування цим елементом. Однак варто знати, що сірка легко проникає в організм і має властивість накопичуватися. Зараз сульфіти додаються до багатьох напоїв та продуктів харчування. У повітрі також часто спостерігається підвищення цих елементів, що може стати причиною інтоксикації організму.
Надлишок сірки в організмі може призвести до анемії, кон’юнктивітів, світлобоязні та захворювань нервної системи. В результаті надлишку сірки людина починає відчувати постійну слабкість, діарею і зниження розумових здібностей. Спостерігається зниження маси тіла.
Приблизно 0,25% становить її масова частка в організмі здорової дорослої людини, що відповідає кількості незначно перевищує розмір чайної ложки. Що стосується локалізації сірки в організмі, то в кровоносній системі вона знаходиться у складі амінокислот – метіоніну та цистеїну. Також сполуки сірки присутні у сполучній, нервній та кісткових тканинах.
Сірка в організмі людини є обов’язковою складовою клітинних структур, ферментів, гормонів, наприклад, інсуліну. Основне ж призначення полягає у участі в процесах біосинтезу амінокислот, натуральних антиоксидантів, вітамінів сімейства В (вітамін В1, біотину, пантотенової кислоти).
Широко представлена сірка у продуктах харчування, якими сповнені полки сучасних супермаркетів. Тому симптоми нестачі даної мінеральної речовини маловідомі, а рекомендована добова норма споживання людиною цього макроелементу не встановлена (1), як і не визначено її токсичної дози для життєдіяльності. Варто зауважити, що при надлишку в тканинах сірчаних сполук вони досить легко виводяться з організму разом із січою.
Багаті сіркою продукти харчування
Хорошим джерелом сірки у продуктах є сир, яйця, моллюски, риба, пісна яловичина та молочні вироби. Менш багаті макроелементом практично всі рослинні продукти. Більше сірки містять: горох, капуста, фасоль, чеснок, лук, зародки пшениці.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!