Ці відомі представники фаст-фуду неодноразово оголошувалися одними з найбільш шкідливих продуктів, що викликають ожиріння. Проте китайські вчені провели детальне дослідження та констатували: не варто поспішати з висновками!

Виявляється, бургери можуть бути абсолютно безпечною їжею, за умови, якщо людина вживає не більше двох разів на тиждень, пише медичний портал. До такого висновку китайці дійшли після спостереження за станом здоров’я людей протягом кількох років, інформує sutura.org.ua

“Ті люди, які дозволяли собі з’їдати бургер не частіше двох разів на тиждень, виявилися абсолютно здоровими, на них вживання фаст-фуду практично ніяк не позначилося”, – констатували фахівці.

При цьому, зробили вчені важливе доповнення, йдеться про вживання найменш калорійних бургерів, з мінімальною кількістю соусів. Автори роботи настійно рекомендували всім любителям бургерів відмовитися, по-перше, від всіляких добавок, а по-друге, від звички запивати їжу солодкими газованими напитками.

– Мені важко погодитися з китайськими вченими, особливо, якщо йдеться про готові бургери у фаст-фуді, – зізнається лікар-дієтолог Лариса Буткова. – Можна було б ще говорити про нешкідливість для здоров’я, якби йшлося про один бутерброд на місяць, але ніяк не про два на тиждень!

У той же час, каже дієтолог, більш-менш корисний бутерброд можна зробити вдома самостійно з мінімальною дозою жиру та вуглеводів. Для цього в якості соусу можна взяти домашні соуси на основі йогурту, гірчиці або оливкової олії, котлету змастити з курячого філе або нежирної яловичини, додати в домашній бутерброд листовий салат, свіжі помідори, кільця ріпчастої цибулі та сир. Більш пізнаваним смак бургера роблять мариновані огірки, але можна цілком обійтися і без них.