Вчені з’ясували, як довго продукти у холодильнику залишаються безпечними.

Так, шинка, сире м’ясо та птиця можуть зберігатися при відносно низькій температурі два дні, сосиски – три дні, бекон – тиждень, а вісь, наприклад, копчення лосось спокійно протримається до двох тижнів.

Фрукти пролежать від двох днів до п’яти (більше щільні з кісточками проживуть й тиждень), овочі – до чотирьох днів, салат не варто зберігати більше трьох днів.

Молоко – протягом 4-5 днів, м’який сир – 2-3 дні після відкриття, твердий сир та яйця – тиждень.

Як відомо, у несвіжих продуктах можуть існувати різні небезпечні бактерії. Наприклад, лістерія, яка селиться у вчорашніх салатах, зіпсованих м’яких сирах та сирому молоці.

У ящику для свіжих овочів та фруктів можна виявити кишкову паличку. У несвіжому м’ясі, особливо якщо воно довго лежить під поліетиленовою плівкою, розмножується і викликає кишкові інфекції бактерія кампілобактер.