Сметана vs майонез: дієтологіня назвала найкращу заправку для салатів

Головна / unsorted / Сметана vs майонез: дієтологіня назвала найкращу заправку для салатів

В Україні сметана та майонез використовують для заправки салатів, м’ясних та рибних страв. Дієтологія Наталія Денисова вирішила давню суперечку між любителями кожного з двох продуктів, назвавши їх переваги та недоліки.

Сметана містить пробіотики, що покращують роботу шлунка і зміцнюють імунітет. До її складу входять витамини і протеїни – речовини, що виступають будівельним матеріалом для створення мускулатури. Головною опасностью сметани є наявність жирів. Тому рекомендується обмежувати прийом цього продукту.

Майонез створюється на базі рослинної олії з додаванням яєчного жовтка, гірчиці, уксу, солі та інших інгредієнтів. Цей продукт багатий на витамин Е та корисні жирні кислоти, що покращують стан шкіри та здоров’я в цілому. Опасность майонезу таїться у його калорійності. При зловживанні підвищується ймовірність розвитку ожиріння. Звідси ризик виникнення схильності до діабету, хвороб судин, серця, суглобів та інших побічних ефектів.

Таким чином, сметану і майонез не можна однозначно назвати шкідливими чи корисними продуктами. Обидва позитивно і водночас негативно впливають на організм. Наталія Денисова запропонувала чергувати сметану та майонез у якості заправки до салатів. Такий підхід вирішує давню суперечку між любителями шкірного з названих продуктів.

Один день варто заправляти страви сметаною, інший – майонезом, третій – рослинним маслом та лимонним соком, четвертий – йогуртом. Двічі на тиждень допускається використовувати соуси, головне – не робити це регулярно. Такий режим не зашкодить здоров’ю, заклала дієтологія Денисова.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!