Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Спеціаліст пояснив, чи варто мити сире м’ясо перед приготуванням
Робота з сирим м’ясом та птицею пов’язана з певним ризиком. Тому необхідно ретельно мити посуд, обробні дошки та поверхні, на яких знаходилися такі продукти. Але як щодо самого м’яса? Чи варто мити його перед приготуванням? Дієтолог клініки Мейо Аня Хілл дала відповідь.
“Якщо говорити про овочі, обмивання допомагає позбутися від піску чи бруду, що залишився. Це скорочує кількість мікробів на поверхні. Але коли справа стосується м’яса та птиці, це зовсім інша історія”, – зазначає Хілл.
Вона підкреслила, що мити м’ясо та птицю не варто, оскільки це підвищує ризик поширення бактерий по кухні та тілу кухаря. Приготування м’яса відразу з упаковки безпечне, оскільки на підприємствах є системи, що запобігають розмноженню бактерий.
Хілл наголосила, що набагато важливіше довести м’ясо до потрібної температури. Це дозволить знищити будь-які хвороби харчового походження.
Так курку потрібно доводити до температури 74 градуси за Цельсієм, яловичину, свинину та баранину до 63 градусів, а фарш безпечний для вживання за температури 71 градус. Виміряти температуру м’яса можна за допомогою спеціального термометра із щупом.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!