Спіруліна: що це таке, корисні властивості та як правильно її споживати

Головна / unsorted / Спіруліна: що це таке, корисні властивості та як правильно її споживати

Спіруліна використовується у формі БАДу і за останні роки набула великої популярності серед людей. Чим вона є насправді, і за що її так любити?

Що таке спіруліна

Спіруліною називають велику групу одноклітинних водорослей. Це одні з перших живих істот, що мешкали на планеті. У природі відіграють роль корму для риб усіх видів. Насиченість поживними речовинами підтримує життєдіяльність мешканців підводного світу.

Корисні компоненти, що містяться у водорослях:

  • протеїн;
  • жирні насичені кислоти;
  • вуглевод;
  • залізо та бета-каротин у великій кількості;
  • йод;
  • витамини A, B1-9, C, D, E.

Зона проживання спіруліні – солона вода з низьким рівнем кислотності. Така среда не схильна до утворення великої кількості токсинів, тому водорослі вважають чистим продуктом, що не вимагає обробки перед вживанням. У зв’язку з відсутністю цієї процедури всі поживні речовини зберігаються і залишаються доступними для споживача.

Причина популярності

Спіруліну використовують як активну добавку до їжі, її популярність виправдана великою кількістю корисних ефектів:

  • Захист серцево-судинної системи. При вживанні спіруліні ризик розвитку захворювань сосудів знижується. Давление наближається до норми.
  • Зниження рівня холестерину. Шкідливі жири, що скуповуються на стінках сосудів і зменшують прохідність, розсмоктуються за кілька тижнів при вживанні БАДу.
  • Сприяє регенерації клітин сердечної м’язи. Тканини серця захищаються від окислення та пошкоджень.
  • Знижується ймовірність появи запалень.
  • Запобігає окислювальні процеси у тканинах тіла.
  • Підвищується ймовірність ремісії під час онкології.
  • Поліпшується стан нірок та печінки.
  • Підвищення витривалості, ліквідація відчуття втоми після розумових та фізичних навантажень.

У ході експериментів було помічено підвищення опірності токсичним речовинам після вживання спіруліни, а також зниження інтенсивності алергічних реакцій при регулярному прийнятті БАДу.

Експериментально виведена доза, при якій не виникає побічних ефектів – 1-8 г на добу, індивідуальні особливості пацієнтів впливають на допустиме кількість. При регулярному прийнятті необхідно збільшити кількість споживаної води.

Людям з алергією на йод, гарячковим та вагітним слід відмовитися від спіруліни у зв’язку з можливістю ускладнень. Тим, хто регулярно відвідує лікаря, варто проконсультуватись з ним перед введенням БАДу в раціон.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей та не замінює професійні медичні консультації, діагностику чи лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!