1,глутамат натрію (Е 621. Продукти, що містять добавку Е 621, викликають в організмі залежність. У мишей у певних дозах спричиняє сліпоту. Є наймасовішою добавкою. Глутомат натрію, накопичуючись в організмі, може викликати важкі напади.

2. транс – жири. Олію жирністю менше 72% вживати не можна, це звичайний транс – жир.

3. малосольна риба у пластикових тарах. Насправді малосольна риба недовго і тільки у маслі зберігається.

4. арахіс. Це генно – модифікований продукт. У нього імплантується ген петунії, щоб його не атакували насекомі. Тому арахіс майже завжди свіжий і презентабельно виглядає.

5. крабові палички. Це звичайна соя, змішана з крабовою есенцією. Майже 95% сої – це гмо (генно – модифікований продукт).

6. крупи та каші швидкого приготування, пластівці. Містять ароматизатори та фарбники ідентичні натуральним, але не натуральні.

7. солодкі газовані напої. Такі напитки в першу чергу викликають жажду і, до того ж, містять дуже багато цукру або того гіршого за цукрозамінник. Ортофосфорна кислота вбиває мікроорганізми. Крім того, бензоат натрію (Е 211), який використовують як консервант, пригнічує ферменти, що призводить до порушення обміну речовин і ожиріння.

8. ковбаси – містять до 40% прихованих жирів та масу смакових добавок. Деякі ковбаси, сосиски, сардельки, що на 80% складаються з трансгенної сої.

9. курка. Ті, що м’ясо “Накачують” практично нешкідливими наповнювачами – це багато хто знає, проте особливо чоловікам не можна вживати куряче м’ясо, тому що у нього додають велику кількість гормонів, викликаючи гормональний дисбаланс.

10. ароматизовані чаї. До них додано неймовірне кількість барвників, кислот.

11. майонез, кетчуп, соуси. Майонез повний транс – жирів, які є канцерогенними і викликають підвищення рівня холестерину. Не можна їсти майонезі, особливо у пластикових упаковках. Оцет з пластику ті самі канцерогенні речовини виділяє! Майонез містить величезну кількість консервантів і стабілізаторів.

12. картопляні чіпси, сухарики. Через особливості приготування у чипсах утворюється безліч канцерогенів – речовин, що провокують рак.

13. соки у пакетах. Ні про які натуральні соки мова йти не може! В Україні ці соки роблять із китайської сировини 50% хімія і 50% сироватка фруктів або законсервованих фруктів.

14. жувальні конфети, пастила у яскравій упаковці, чупа – чупс. Містять величезну кількість цукру, хімічні добавки, барвники, замінники.

15. сухофрукти. Дієтологи не рекомендують сухофрукти, оброблені розчином сірчистої кислоти або сірчистим газом. А за технологією подібної обробки у нас піддають яблука, груші та більшу частину абрикосів. Курага без двоокису сірки має темніший, до бурого, колір. Оброблені сухофрукти бажано замочувати на кілька хвилин у трохи теплій воді, тоді велика частина двоокису сірки перейде у розчин.

16. Бульйонні кубики. Готові супи. Головний інгредієнт у складі кубиків – це сіль (50-60%. Ще третина в їх складі – це глютамат (підсилювач смаку), головна опасность яких полягає в тому, що вони – сильні канцерогени.

17. сир у “Пакетиках”. У його складі присутні сухе молоко та рослинні жири, у багатьох з них сиру немає взагалі.

18. лапша швидкого приготування. У тому випадку, якщо хочете її поїсти просто не додавайте приправ (навіть сухих. На 95% і більше всіх приправ, соусів, сухих продуктів, що містять глутомат натрію. Сама лапша зазвичай створена з натуральних продуктів (вода, мука, яєчний порошок).

19. продукти для дітей від великих виробників містять гмо. Компаніями – нарушниками виявились Nestle, Gerber, Semper, Kolinska, Valio, Friesland Nutrition.

20. Сметана. Багато “Сметані” у пластикових склянках це рослинні жири та “продукт сметанний”. Твоє здоров’я належить тільки тобі!