Мова йде про багато аспектів – від травлення та боротьби із лишньою вагою до профілактики депресій та головних болів, а також втрати пам’яті, інформує sutura.org.ua

Як правило, м’яту використовують як інгредієнт, що підсилює смак тих чи інших продуктів харчування. Ця рослина корисна для травлення, вона полегшує роботу кишечника в разі частих запальних процесів. М’ятні листя, особливо свіжі, дозволяють боротися з рвотою та головними болями. Сильний і освіжаючий аромат м’яти – це швидкий і ефективний рецепт від нудоти. М’ятна олія вирішує проблеми з шлунком.

Довга година м’ята використовується для запобігання респіраторних розладів. Це рослина пробиває застійні явища в носі, горлі, бронхах та легенях, що дуже корисно не лише при застуді, а й при астмі. М’ята знімає роздратування, що викликає хронічний кашель, регулярне використання м’яти дуже корисне для пацієнтів з астмою, оскільки рослина надає розслабляючу дію.

М’ята чудово підходить для кормящих грудьми матерів, оскільки знижує ступінь болю у сосках, що часто спостерігається у жінок. М’ятні листки є природними стимуляторами, одного їх запаху достатньо для підвищення рівня енергії та позитивного впливу на мозок, що корисно при втомі та депресивних симптомах.

М’ята запобігає збільшенню лишньої ваги і проблемами з пам’яттю, а м’ятна олія – ​​це чудовий антисептик, який можна використовувати в якості очищувача шкіри. Нарешті навіть недавні дослідження показали, що певні ферменти, що містяться у м’яті, допомагають запобігати та лікувати опухоли.