Курятина вважається дієтичним видом м’яса, який обов’язково має бути присутнім у раціоні сучасного людини, передає sutura.org.ua Дієтологи радять їсти куряче м’ясо щодня, замінюючи їм свинину та баранину. А ось від говядини відмовлятися не варто, бо в ній міститься більше заліза, ніж у курятині та іншому м’ясі.

Яка частина курки найкорисніша, а яку краще часто не їсти?

Вчені проводили безліч досліджень, у ході яких вираховували кількість холестерину та жирів, що містяться в цілій курки та в її окремих частинах. В результаті вони прийшли до висновку, що грудинка і філе – це найбільш дієтичні і, відповідно, корисні частини птиці, тому що в них найменше холестерину та жиру.

Улюблені всіма стегенця або ніжки Буша є найбільш жирними і бляшками, також вредними для здоров’я можна назвати курячі крильця, якщо ще й враховувати той фактор, що ці частини курки зазвичай змащують або запікають у духовці, а це означає, що до власного тваринного жиру додається ще й канцерогенний – від пересмаженої олії.

Звичайно, дієтологи дозволяють їсти всі частини курячої тушки, але бажано попередньо очищати її від шкіри та видимих ​​жирових прошарків, а також обирати такі способи приготування, як варення на пару, варення у воді, запікання у фользі без олії, приготування на грилі або барбекю, але не тримати перед цим м’ясо курки біля майонезного маринаді.

Грудинка та куряче філе корисні абсолютно всім – і дорослим і дітям. Її можна їсти щодня. Вона принесе максимум користі травній системі та здоров’ю в цілому. Але це, до речі, не означає, що тепер ви повинні їсти тільки ці частини курки.

Унікальні властивості курячого м’яса, про які ви могли не знати:

1. Курка легко перетравлюється, тому її часто рекомендують їсти людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту.

2. Куряче м’ясо сприяє засвоєнню кальцію в організмі, чим не може похвалитися, наприклад, свинина.

3. Курятина лікує застуду і допомагає швидше виздоровити при ГРВІ, особливо популярний у разі курячий бульйон.

4. Курячі грудки — найкраща дієтична страва, що дозволяє людині з надмірною масою тіла поступово скидати зайві кілограми.

Дієтологи радять придивитися саме курятині, бо це один із найсмачніших і найкорисніших видів м’яса, з якого можна приготувати тисячу різноманітних страв.